épületgépészeti kivitelezések NYÍRCSŐ-TECH Kft.
ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.
épületgépészeti kivitelezések
cégvezető: Rákóczi Ferenc 20/539 3754
info@savallohegesztes.com
 

nyitólap

rólunk

referenciák

épületgépészet

saválló hegesztés

csarnokos munkák

kazánok

kapcsolat

Atmos kazánok

Az ATMOS Faelgázoító kazán működési elve

Környezetünk erősödő elszennyeződése és a folyamatosan emelkedő energiának, egyre jobban előtérbe helyezi a megújuló és környezetbarát energiahordozók hasznosításának előretörését. Ezért faelgázosító kazánokkal szeretnénk bővebben foglalkozni, saját és társcégek tapasztalatai alapján. Ezeknek a faelgázosító kazánoknak a lényege, hogy a hagyományos kazánokkal ellentétben, itt teljesen szabályozott körülmények közötti égésről beszélünk az égés a kerámia térben, történik.

A faelgázosító kazánok két tűzterüek, a felső térben történik a fa elégetése az elgázosítása. Így a bejövő levegőt elosztva a felsőtérbe a bekerülő levegő egyharmada kerül. Így egy tökéletes égés keletkezik. Ezért az égéskor keletkező füst-füstgázok hosszabb idő alatt és egyenletesebben szabadulnak fel.

Ezt a füstöt melynek 60 %-a még éghető gáz, és egy ventilátor áthúzza a kerámia testen és a bejövő levegő fennmaradó kétharmad részét hozzá keverve egy másodlagos égés jön létre. A füstgázok magas hőfokon égnek el. Ebből adódóan a kazán hőfoka megközelítőleg 90%.
Így az ATMOS kazán család megfelel az érvényben lévő környezetvédelmi elírásoknak is.

Bővebb felvilágosításért hívja a elérhetőségekben feltüntetett munkatársakat!      

Puffer tartály Hőenergia  tárolása

Napkollektorok, hőszivattyúk ATMOS Faelgázosító kazán  alkalmazása esetén elkerülhetetlen része a puffer tartály.

A puffer tartály szerepe

A megtermelt hőenergiát későbbi felhasználásra eltárolni. Nagy előny hogy az ATMOS faelgázosító kazán esetén 90-95 C-os üzemi hőmérsékleten a legoptimálisabb, amit egy háromjáratú keverőszeleppel biztosítunk pl ( ESBE ) amit egy kazánköri szivattyúval pl: (GRUNDFOS) így ilyen hőmérsékleten már elkerülhető a füstgázkondenzáció így nagyban megnöveljük a kazán hatásfokát és élettartalmát.
A keverőszeleptől tovább haladva a lakás és a puffer közé HONEYWEL Termosztatikus Szelepet építünk ami Szabályozni fogja, hogy a beállított értékben,  mennyi energia szükséges a lakás fűtésére és a megtermelt plusz energiát eltárolja a beépített puffer tárolóba. Amit később a keverőszelepen keresztül fogja fűteni a lakást.
Ha jól választottuk meg a kazán és a puffer nagyságát, akkor több napon át nem szükséges begyújtani a kazánba, amit a megfelelő érzékelőkkel és termosztáttal érhetünk el.  

A kazán és a puffer tároló megfelelő kiválasztáshoz hívja az ATMOSHŐ KFT szakembereit a megadott elérhetőségeken.